De assistente staat u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt. Ze maakt afspraken voor het spreekuur, de huisbezoeken en het telefonische spreekuur. Zij weet het antwoord op heel veel praktische vragen en kan u goed advies geven. Ook kan ze u informatie geven bijvoorbeeld over verwijzingen en recepten. U kunt haar ook bellen voor uitslagen van urine- of bloedonderzoek en voor herhalingsrecepten.
U kunt bij de assistente verder terecht voor:
- herhaalrecepten
- bloedprikken
- het meten van de bloeddruk
- aanstippen van wratten
- verbinden van wonden
- oren uitspuiten, na drie dagen druppelen met olie
- hechtingen verwijderen
- urine onderzoek
- suiker- en CRP prikken
- uitstrijkjes (in het kader van het bevolkingsonderzoek)
- injecties en vaccinaties
- het maken van ECG’s en Holters
- onderzoeken naar slaapapneu
U kunt bellen voor een afspraak of u kunt zelf uw afspraak inplannen via MijnGezondheid.net of de Medgemak app.
U kunt voor steeds meer zorg bij de huisarts terecht. De Praktijkondersteuners helpen de huisarts hierbij en neemt zo de huisarts veel werk uit handen. De praktijkondersteuners huisartsenzorg worden ook wel POH genoemd. Zij doet precies wat het woord zegt, de praktijk van de huisarts ondersteunen. De POH vervangt de huisarts niet. De huisarts geeft instructies aan de praktijkondersteuner en blijft verantwoordelijk voor de behandeling en het voorschrijven van medicijnen. We hebben twee verschillende soorten praktijkondersteuners in de praktijk werkzaam Een praktijkondersteuner somatiek (POH-S) geeft begeleiding, ondersteuning en advies aan mensen met chronische aandoeningen, zoals longziekten, hart- en vaatziekten en/of diabetes. Ze voert controles uit, zoals bloeddruk meten en bloed prikken om bloedwaardes te controleren, bijvoorbeeld bij diabetes. Zij begeleidt u bij het gebruik van medicijnen. Ook bespreekt de POH-S met u hoe u met de ziekte(n) kunt omgaan en krijgt u advies over een gezonde leefstijl. Zo nodig kan ze u doorverwijzen naar andere zorgverleners. Voor mensen van 75 jaar en ouder bespreekt ze met u hoe het met u gaat, desnoods bij u thuis. Ook kijkt onze POH-S welke hulp en ondersteuning u nodig heeft om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen en gezond te blijven. Ze weet veel over aandoeningen waar vooral ouderen last van hebben en kan adviseren over ondersteuning.
We hebben ook een praktijkondersteuner GGZ. Zij biedt hulp en ondersteuning bij psychische klachten. Als u hulp nodig heeft, kan de praktijkondersteuner helpen die te organiseren. Als u vragen heeft belt u ons gerust.